НовиниАНКЕТА

Община Кърджали подготвя създаване на работна група, която да преразгледа обхвата на зоната за платено паркиране, Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали и дейността на ОП "Паркинги, гаражи и зони за паркиране".

Коледна украса в парк Простор

Днес поставихме нашата коледна украса от рециклирани материали в парк Простор. С много желание и труд измайсторихме всичко. Молим ви от сърце да я опазим, за да може всеки желаещ да си направи снимка.

Приключи кампанията ОБЩИНА#БЕЗОТПАДЪЦИ

На 20.10.2023г. официално приключи кампанията ОБЩИНА#БЕЗОТПАДЪЦИ. За периода от месец април до средата на октомври, благодарение на активните граждани, училища, детски градини, предприятия и организации, община Кърджали предаде над 10 тона пластмасови бутилки.

Без синя зона за Деня на Кърджали

От 08.30 часа до 13.30 на 21.10.2023 г. няма да се плаща за Синя зона в Кърджали. Със заповед на кмета на общината се отменя временно режима за почасово платено паркиране в зоните, попадащи в обхвата на почасово платено паркиране – Синя зона.

Далекоглед

Община Кърджали реализира още един проект-монтира се далекоглед на моста свързващ центъра с кв. „Възрожденци“ (новия мост), непосредствено до табелите, указващи чапловата колония. Устройството е с отлична резолюция и всички желаещи могат да видят добре птиците, които обитават района.

На 12.10 2023г. във връзка с деня на ДЕНА НА БЪЛГАРСКИТЕ ОБЩИНИ И НА МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ в гр. София, клуб „Перото“ в НДК се проведе церемония по връчване на награди в две направления

„Не бъдете част от проблема. Станете част от решението“ беше апелът на НСОРБ към участниците в младежкия национален конкурс „Аз за моята община: един проблем-едно решение“, който провокира не само индивидуални участници, но и младежки екипи

Кърджали RUN

На 07.10.2023г. в парк "Простор" в гр. Кърджали малки и големи спортисти отбелязаха Европейския ден на спорта под наслов "Кърджали RUN".

RUN-FEST

Заповядайте на 7 октомври 2023г. /събота/ на първото по рода си състезание по бягане за нашия град. Да дадем пример на децата. Специални медали и подаръци за победителите.

Община Кърджали - част от кампанията „Да изчистим България заедно“

За поредна година Община Кърджали се включва в националната кампания „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 16 септември. Това е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която има за цел да изгради обществена чувствителност у хората по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по- чиста и красива.

Без Синя зона на 15 и 16 септември

В първия учебен ден – 15 септември и събота 16 септември, няма да се плаща за Синя зона в Кърджали. Със заповед на кмета на общината се отменя временно режима за почасово платено паркиране в зоните, попадащи в обхвата на почасово платено паркиране – Синя зона, от 08.30 часа на 15.09.2023 г. до 13.30 на 16.09.2023 г.

Справка за неплатени глоби

ОП „ПАРКИНГИ, ГАРАЖИ И ЗОНИ ЗА ПАРКИРАНЕ“ уведомява, че от днес 04.09.2023г. е активна функцията справка за неплатени глоби. Проверка на задължения по конкретен документ от тип фиш или наказателно постановление(НП) можете да направите по избран от Вас критерий:

Катеричката се завръща

ов живот“ и община Кърджали започват акция „Катеричката се завръща“. Кампанията си поставя за цел възстановяването на култовата чешмичка в парк „Простор“ в автентичния й вид, каквато я помнят поколения кърджалийци.

Зимно разписание

Скъпи приятели, от 01.09.2023 година разписанието на детската железница се променя. Влакчето ще работи със зимното разписание на табелата 10.00-13.00ч. 14.00-17.00ч.

СЪОБЩЕНИЕ

УВЕДОМЯВА, ЧЕ ФИШОВЕТЕ, КОИТО НЕ СА ЗАПЛАТЕНИ В СРОК ЩЕ БЪДАТ ПРЕДАДЕНИ НА ЧАСТЕН СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ.

Община Кърджали отбеляза международния ден на младежта

Община Кърджали отбеляза международния ден на младежта 12 август заедно с потребителите на ДЦДВУ „Надежда“ и младите доброволци от областен съвет на БЧК- Кърджали в парк „Простор“

Забавни игри за най-малките в парк Простор

Уважаеми деца и родители, Община Кърджали съвместно с малките доброволци на БЧК- Кърджали изрисуваха забавни игри за вас. Мили деца, забавлявайте се от сърце.

Вече може да се заплати за почасово паркиране през Viber

Искаме да Ви информираме, че възможността за заплащане на почасово паркиране за Община Кърджали е вече налична в мобилното приложение URBO Parking и националния Вайбър бот UPark.

Ето какво се случва с Вашият автомобил, ако тръгнете с поставена скоба, мислейки си че тя ще падне сама

За да не повредите автомобила си и скобата, която е общинска собственост, молим обадете се на телефона, който е изписан.

Детската железница ще работи всеки ден без почивка

Уважаеми съграждани и гости на гр. Кърджали, от 01.08.2023г. детската железница в парк "Простор" ще работи всеки ден без почивка. Часовете на курсовете са същите-09.00-12.00ч.; 17.00-20.00ч. на всеки кръгъл час.

Без Синя зона от 28.06.2023 г. до 01.07.2023 г.

От 08.30 часа на 28.06.2023 г. до 13.30 на 01.07.2023 г. няма да се плаща за Синя зона в Кърджали. Със заповед на кмета на общината се отменя временно режима за почасово платено паркиране в зоните, попадащи в обхвата на почасово платено паркиране – Синя зона, от 08.30 часа на 28.06.2023 г. до 13.30 на 01.07.2023 г.

Проведе се обществено обсъждане на проект за промени на Наредбата за синята зона в Кърджали

В Бизнесинкубатора в Кърджали се проведе обществено обсъждане във връзка с приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали.

Без Синя зона на 15 септември

В първия учебен ден – 15 септември, няма да се плаща за Синя зона в Кърджали.Със заповед на кмета на общината се отменя временно режима за почасово платено паркиране в зоните, попадащи в обхвата на почасово платено паркиране – Синя зона, от 08.00ч. до 18.00ч. на 15.09.2022г.

Скоро стартира „Синя зона” в Кърджали, подробности – на страницата на Община Кърджали

Във връзка със стартирането на „Синя зона“ в Кърджали на официалната страница на община Кърджали вече е обособен банер с подробности за нея. Отваряйки го всеки може да открие както информация за обхвата на зоната, така и отговор на Въпросите свързани с абонамента за нея.  Абонаментите са различни и касаят както живущите в зоните за платено паркиране, така и хората, които имат бизнес в тях.