Община Кърджали - част от кампанията „Да изчистим България заедно“Община Кърджали - част от кампанията „Да изчистим България заедно“

За поредна година Община Кърджали се включва в националната кампания „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 16 септември. Това е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която има за цел да изгради обществена чувствителност у хората по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България по- чиста и красива.
Надсловът, под който ще се проведе най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас тази година, е „Готови сме!“. Тя е насочена към усърдието и енергията, която влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. През 2023г. именно най-малките жители на страната ни ще поведат България по пътя към опазването и по-отговорно отношение към природата, рамо до рамо със своите приятели, родители и всички нас.
Всички жители на Община Кърджали, които желаят да се включат в кампанията може да го направят като почистят пространствата около домовете си или:

  1. Всички входно-изходни артерии на града- около пътищата;
  2. Парк Арпезос-север;
  3. Парк Простор;
  4. Входове и обществени места по селата;
  5. Пътя към въжен мост за с. Лисиците;
  6. По брега на язовирите;

За желаещите община Кърджали осигурява ръкавици, мокри кърпи и чували за смет, които може да вземете от Община Кърджали- на 15.09 до 17:00ч. от входа или отдел Екология.‹ Назад