Скоро стартира „Синя зона” в Кърджали, подробности – на страницата на Община КърджалиСкоро стартира „Синя зона” в Кърджали, подробности – на страницата на Община Кърджали

Във връзка със стартирането на „Синя зона“ в Кърджали на официалната страница на община Кърджали вече е обособен банер с подробности  за нея. Отваряйки го всеки може да открие както информация за обхвата  на зоната,  така и  отговор на въпросите свързани с абонамента за нея. 

Абонаментите са различни и касаят както живущите в зоните за платено паркиране, така и хората, които имат бизнес в  тях.  Дава се информация и как се извършва паркирането на служебните коли на държавните институции, и на лицата  притежаващи документ удостоверяващ,  че са от групата на хората с увреждания.

В отделен файл са публикувани и санкциите , които ще бъдат налагани  при нарушения в „Синя зона“.

Желаещите да имат абонамент за „Синя зона“ могат да се възползват от качените различни видове декларации и заявления за това. Те трябва да  изтеглят документа, да го попълнят и  подадат  в  Общинско предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“, намиращо се ул. "Капитан Петко Войвода" №1. Приемът на заявления започва от понеделник, 21 февруари.

Телефоните за връзка с предприятието са  08791677000 и 0878055358, а Email адреса е : opkardzhali@abv.bg‹ Назад