Община Кърджали отбеляза международния ден на младежтаОбщина Кърджали отбеляза международния ден на младежта

Община Кърджали отбеляза международния ден на младежта 12 август заедно с потребителите на ДЦДВУ „Надежда“ и младите доброволци от областен съвет на БЧК- Кърджали в парк „Простор“

Международният ден на младежта е от особена важност за световната младеж. В България за първи път 12 август се отбелязва официално през 2007 година. Международният ден на младежта дава възможност на света да разгърне възможностите и потенциала на младите хора, да отбележи техните постижения и да планира начини за по-активното им включване в развитието и прогреса на нашето общество. Освен това денят предоставя уникалната възможност за това младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво.

Потребителите на ДЦДВУ „Надежда“ изрисуваха стълбите на алея, която се обособи като алея на влюбените. Там са поставени пейки за двама, мястото е осветено, предстои изграждането и на люлка за двама.

Младите доброволци от областният съвет на БЧК – Кърджали пък изрисувана забавни игри за най-малките посетители на парка в свежи и забавни цветове.

За активното участие на всички и за труда, който положиха за да зарадват малки и големи община Кърджали организира малко тържество, на което присъстваха и всички останали деца, които бяха в парка.


Още снимки


‹ Назад